tisdag 25 augusti 2009

Är sommaren redan slut ..................?
Våra småkossor Birka och Ronja med Birkas ko-mamma Hildur

L och jag har varit hos kompisar i Dalarna fredag - måndag.
Vi började i Falun och sedan åkte vi till Sörens stuga precis bredvid Myckelsjön.
Ett helt underbart ställe mitt ute i naturen vid sjön. Utan indragen el, telefon eller rinnande vatten. Det enda som hördes var fågelsång och en fors på andra sidan viken. Inte ens mobilen fungerade. Det mest rofyllda ställe man kan tänka sig. Otroligt avkopplande. Att somna till det fladdrande ljuset och ljudet från brasan i den öppna spisen, kommer jag alltid kommer att minnas.


Hela tomten var full av blåbär och lingon och vitlava. Då vi följde med Sören för att fiska (han fick fyra gäddor på en timma!) kom en räv lunkande mot oss men vek av in i skogen, då den fick syn på oss. Räven fick två av gäddorna sedan.

Björnjakten började i Dalarna i fredags, så det blev lite extra spänning i skogen.


Tyvärr kunde vi inte plocka med oss bär eftersom vi skulle tillbaka till Falun och sedan hade hela långa resan hem, men tack Sören för de frysta lingonen vi fick i juni.


Tack hela familjen i Falun för en helt ljuvlig helg med många skratt, god mat och mycket mer, bl.a. sightseeing runt Siljan och kaffe i Mora hos föräldrarna.

Sörens stuga skymtar mellan träden


Utsikten från altanen på kvällen när vi grillade........Fullt med blåbär och lingon.......

Våra småkor växer och mår bra. Tyvärr har vi upptäkt att lille Birk inte var någon liten tjur och heter numera Birka. Den andra lilla heter Ronja och döptes på vår supertrevliga "cykelfest", som vi hade på Halla i början på augusti. L och jag hade fått desserten på vår lott. Vi bjöd på cheescake (ett recept från sonhustru L) och Asti Martini till. En lyckad kombination. Alla hade mycket trevlig och vädret var på sin allra bästa sida så man kunde sitta ute i trädgården. Sedan blev det dans till levande musik på logen. En kanonkväll!

Kram.

6 kommentarer:

 1. Ni verkar ha haft det riktigt härligt! Skönt att få vara några dagar på en plats helt utan tillgänglighet vad det gäller datorer eller mobiler.
  Då kommer man nära sig själv på något vis.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Till Linda
  L och jag skall få låna stugan i Myckelsjön en vecka i maj och då blir det ju ändå mera påtagligt med lugnet........... Skönt. Och då är det förhoppningsvis ingen björnjakt heller...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack Fille. Det var kul att höra. Kram. Vi ses på lördag.

  SvaraRadera
 4. LÅter verkligen som ni hade det helmysigt där uppe =)
  Robert syster har en stuga uppe i jämtland som vi kanske ska få låna, där finns inga "nymoderniteter" heller och vi har funderat på att åka dit över en helg.
  Så då blev det två små tjej-kossisar nu, måste verkligen komma ut och titta på dom!
  Nu på torsdag åker jag och Emmelie upp till Stockholm i 3 dar på mässa och ska köpa in massa nytt roligt för höst/vinter, kanske hittar något som faller moster i smaken ;)

  Kram på er!

  SvaraRadera
 5. Hej hopp på dig! Låter som ni har det kanske skönt.
  När jag läser detta så tänker jag på gården uppe i Värmland. Där är det ganska tyst, lugnt och skönt. Får nog snart åka dit.

  SvaraRadera