fredag 28 augusti 2009Sommaren med oss.................

Har haft lite dåigt med tid att skriva om våra mysiga resor och besök hos vänner vi gjort i sommar, men här är i alla fall lite.
Vi var hos kompisar på Gullholmen i mitten på juli. För dem som inte känner till Gullholmen, är det en ö och ligger utanför Orust och det finns inga bilar på ön. Man får inte ens cykla där! Rena idyllen med gamla fina hus med snickarglädje och massor av rosor.
Värdparet hämtade oss med sin båt på Orust och lade sedan till vid bryggan/båthuset.
På morgonen hade värden varit ute och fångat makrill till lunchen. Jag lovar, "Kôlns makrell" på pinfärsk makrill är en höjdare!
Tyvärr drog det över ett regnväder precis när vi skulle ut på eftermiddagen och vittja (heter det så?) krabb-burar. Men vad gjorde det! Vi fick många jättekrabbor.Skepparn drar upp en bur med fina krabbor


Det är inget fel på storleken.....

När vi kom tillbaka i land och värdinnan kokt krabborna, tog vi en prommenad upp till den återuppbyggda Utkiken, där det blev vätskekontroll i solskenet. Helt underbart! Utkiken, ligger på grannön Härmanö och användes förr av lotsarna för att "hålla utkik" efter fartyg ute till havs.
Vy från Utkiken (jag kunde ha suttit där hur
länge som helst....)

På kvällen åt vi de nykokta krabborna vid båthuset med ett glas vitt i solnedgången.

Då mår man bara bra i hela kroppen.

Dagen efter blev det ett hastigt dopp i haven. Men det var kallt........

Ett par oförglömliga dagar........... Tack för dem A och L.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

L:s reslust gjorde att vi åkte till Polen för ett par veckor sedan.

Vi åkte från Halla 03.55. Färja från Ystad och sedan var det 60 mil till Gdynia på polska europavägar. Vi var framme på hotellet kl. 20.30 ganska så trötta. Men Polen är vackert och rent och vi såg hur många storkar som helst................(hoppas inte det betyder något!)

Dagen efter "gjorde" vi Gdynia och jag köpte bl.a ett par skor och en urkäcker väska!
En polsk kaja badar och dricker vatten ur en
vacker fontän i Gdynia.Min nyinköpta väska (av en tillfällighet blev
det den färgen....)

Dag 2: Gdansk är en mycket vacker och gammal stad med många, många vackra byggnader. Vi gick där en hel dag och njöt. Ett av husen heter "Lawas nya hus". Det blev lite speciellt för mig, eftersom min älskade mormors smeknamn var Lava

Lawas hus med ovalt "guldfönster"
Dag 3: Det här lustiga huset (Vila Villerkulla) ligger i Sopot, Polens Saint Tropez. Innuti ligger en galleri.
Vägen hem var ju lika lång men det var en kanonmysig resa

Tack min älskade L.
''''''''''''''''''''''
Jag skrev ju tidigare om att jag sytt en "rosenkudde". Den har legat på den lilla utebänken vid ett par tillfällen, men snart får den väl gå i "vinteride" tills våren kommer igen.

Visst är det väl underbart med sommar och sol!

I morgon kväll blir det kräftfest med sonen L med familj. Barnbarnen skall ordna femkamp, så vi hoppas att det inte blir regn.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar